Snygga tatueringar

Att tatuera sig har varit något folk intresserat sig för i alla tider för att på något sätt visa att man tillhör en viss kultur, ett visst folk eller bara i kosmetiskt syfte för att man vill. Det finns inget stopp för vad du kan och inte kan tatuera, bara din fantasi kan styra. Notera dock hur viktigt det är att tänka sig för innan man tatuerar in något, eftersom att det är både dyrt och permanent. Vad som är snyggt att tatuera skiljer sig mycket baserat på personliga preferenser. Nedan kommer du att kunna läsa om de tre vanligaste tatueringarna, som alla är riktigt snygga. Häng med!

Vilka tatueringar är vanligast att göra?

Många ikoner, stora profiler samt Hollywoodstjärnor har idag märkt sina kroppar med symboler, betydelsefulla citat eller motiv i permanent bläck. Men vilka tatueringar är vanligast att göra, och vilka är egentligen snyggast? En av de vanligaste tatueringarna är rosor. Det kan vara kvistrosor, en vacker blombukett eller varför inte en vacker ros i gråskala? Rosor symboliserar harmoni och kan därför vara en anledning till att så många väljer att tatuera in dem, och visst är de otroligt snygga också? En annan tatuering som är vanlig är små texter eller citat på alla möjliga ställen- en snygg detalj på kroppen!

Hur skall man tänka, snygga och trendiga tatueringar!

Innan du gör en tatuering bör du tänka på en hel del saker. Gör inte som en känd fyllkaja som bor nära Mantorp, han tatuerade in racing.nu på handen. Dels bör du fundera över motivet, är detta något du vill och känner för stunden eller är det något du kommer att kunna stå för i resten av ditt liv? Sedan är det också viktigt att tänka på tatueringens placering, kommer den att påverka framtida jobbmöjligheter eller du kanske vill kunna täcka den med kläder? Tänk också på att små tatueringar på fingrar eller tår ofta skuggas ut efter ett par år. Snygga tatueringar som trendar idag är bland annat Mandala tatueringar, tatueringar med rosor samt små texter eller motiv. Vad blir din nästa tatuering?

Publicerat i Tattoos | Comments Off on Snygga tatueringar

Risker med tatueringar

Det finns risker med att tatuera sig. Riskerna kan uppkomma både när du tatuerar dig samt när tatueringen har läkt. Några av riskerna vi bör nämna är infektioner, allergier, ärrbildning samt i sällsynta fall cancer. Innan du gör en tatuering bör du försäkra dig om att du är helt frisk, gärna via en hälsokontroll.

Infektioner

En tatuering innebär att man sticker en nål genom hudens yttre lager för att tatueringsbläcket skall komma in i huden. När man gör detta uppstår ett litet sår och på detta vis så kan det komma in bakterier eller virus i kroppen. Infektionerna uppstår när utrustningen inte är steriliserad och rengjord på rätt sätt eller om tatueraren återanvänder utrustning på flera kunder.

Hur undviker man infektioner?

En tatuerare och deras verksamhet lyder idag under smittskyddslagen. Det innebär att tatueraren och kunder har anmälningsplikt och är skyldiga att meddela om de bär på en smittsam sjukdom. Du bör kontrollera att tatueraren och studion gör egenkontroller samt har anmält sin verksamhet till myndigheterna. Ställ frågor kring hur de hanterar sin utrustning, ta referenser på gamla kunder och gör en enkel webbsökning på studion och tatueraren.

Andra risker med tatueringar?

En uppenbar risk med att tatuera sig är att du inte blir nöjd. Därför är det viktigt att verkligen tänka igenom både ditt motiv och hur det kommer att påverka och se ut i framtiden. Se också till att välja en skicklig tatuerare och gå inte bara på pris. Tatueringar bör också alltid utföras i nyktert tillstånd. En seriös tatuerare låter inte kunder att tatuera sig om de är berusade.En annan risk med tatueringar är att om du har mycket svart i sitt motiv kan det finnas en risk vid röntgenundersökningar. Svart tatueringspigment innehåller järnoxid som kan bli upphettat vid en röntgen men det är sällsynt. Tatueringspigment har också förknippats med olika typer av cancer och tumörer. Detta är något du bör väga in i din riskbedömning för huruvida du vill tatuera dig eller ej.

Publicerat i Tattoos | Comments Off on Risker med tatueringar